Carrière


Meer dan 200 projecten gedurende mijn loopbaan... Kleine en grote projecten; websites en web applicaties; native en in een browser; ... 

1

Micro-service architecture  
(DevOps - 2019)

Een volledige service-based architectuur uitgedacht, uitgetekend en mee helpen implementeren. Deze moest een monolitische stack volledig vervangen.

Deze architectuur steunde op 5 pilaren : Schaalbaarheid, Veiligheid, Performantie, Toekomstgericht, Developer vriendelijk

De stack van deze architectuur was (bijna) volledig in JavaScript geschreven. Er werd een CI/CD pipeline opgezet met PM2 en Gitlab om snel van lokaal naar productie te gaan. De schaalbaarheid was extreem hoog en we zagen zeer goed het verschil met de monolitische aanpak:

- Tot 20 keer snellere laadtijden
- Mogelijk om zonder bij te schalen ongeveer 100 keer meer gebruikers te bedienen
- Extra kost per maand was een paar euro
- Dagelijkse deploys in plaats van maandelijkse deploys

2

Digital Signage - Pharma  
(Web applicatie - 2017)

Een digital signage platform gemaakt voor de para-pharmaceutische industrie (apotheken). Het platform was heel gebruiksvriendelijk door een drag and drop interface. Het beheer was online, maar draaide op ELO touch screens. Door het touch-screen kunnen de apothekers product data opvragen. Deze data kwam voor Belgiƫ van een derde partij, maar voor andere landen had ik samen met mijn team een eigen productdatabase opgezet en gevuld.

3

LIFE nv  
(Website - 2016)

Omzetten van de huidige website naar het Concrete5 platform. Volledig geschreven met een paar custom modules en een CRM link.

Uit analyse van de vorige website bleek dat de website niet goed geoptimaliseerd was voor zoekmachines.

CMS en SEO opleiding gegeven om zo een vliegende start te maken.

4

Futurn Bedrijfsvastgoed  
(Website - 2016)

Website gemaakt aan de hand van een design van Like A Virgin. Volledig responsive en wederom rekening gehouden met de laatste on-page SEO trends.

Kort na lanceren waren er 200% meer bezoekers en 50% meer conversies. Deze conversies zijn de dag van vandaag enkel nog hoger geworden.

Na een korte opleiding was de klant snel weg met het systeem.

5

Glekshop  
(Webshop - 2016)

Een webshop voor Glek VZW, een goed doel die geplaatste kinderen steunt. Deze webshop oogt niet enkel mooi, maar werkt ook super gemakkelijk.

Custom Mollie betalingsmodule gemaakt + Opleiding.

6

Machinestore  
(Website - 2015)

Website met custom ERP synchronisatie. Door middel van de synchronisatie moet er geen dubbel werk gedaan worden door de klant. De klant kan gewoon in hun ERP systeem machines (tekst en afbeeldingen) toevoegen en s'nachts synchroniseert de website met het ERP systeem.

7

Carrefour  
(Website - 2015)

Deze website is voor een Carrefour in Zele die niet enkel informatie aan te biedt over promoties maar ook een bestelplatform is.

De bestellingen komen in het systeem terecht en kunnen dan afgedrukt worden op een dymo printer of op een A4 blad. Tevens wordt er ook een onderscheid gemaakt tussen particuliere bestellingen en bestellingen van bedrijven (factuur).

8

Investor AM  
(Website - 2015)

Volledig responsive website die voornamelijk informatief is. Er is een klantenportaal waar klanten informatie krijgen over hun investeringen.

Er zijn een paar modules op maat gemaakt om bijvoorbeeld mooie grafieken te tonen.

9

xTasa  
(Webshop - 2014)

Magento webshop met verschillende betaalmogelijkheden en verzendmogelijkheden.

Deze fashion winkel gelegen in Oudenaarde wou graag een webshop om zo online te gaan verkopen.

De klant is zeer actief op Sociale Media waardoor deze webshop een schot in de roos geworden is.

10

Politieke partij  
(Multisite - 2010)

Toen ik bij XIO werkte, kreeg ik de opdracht om in Drupal een multisite op te zetten. Deze multisite koppelde de nationale website aan de website van de ministers, kamer en senaat.

Ook heb ik een apart multisite systeem geschreven voor alle afdelingen van deze politieke partij.

Meer informatie nodig?


Ik praat zeer graag over mijn verwezelijkingen.
Hoe ze tot stand gekomen zijn, wat de impact ervan was, de technologieën, ...
 

In mijn carrière krijg ik vaak lovende commentaar,
en dat is de reden waarom ik webapplicaties maak.
Ik help graag mensen hun doel bereiken.


Koffie'tje?