Mobile Web Specialist

Met het worden van vader begon een jaar gevoelsmatig korter en korter te worden. Het was alsof dat ik aan het vastroesten was in mijn werk en kennis dat ik opgedaan had over de jaren heen binnen de onderneming. In mei 2017 veranderde ik van werk en beloofde ik mezelf dat ik terug een webdeveloper ging worden met kennis van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Buiten zelfstudie stelde ik ook als doel dat ik wou bewijzen hebben van opgedane kennis. Eerste stap, Udacity nanodegree.

Udacity MWS nanodegree

Na een inwerkperiode op mijn nieuwe job kreeg ik te horen van een collega dat Google beurzen gaf aan developers om een nanodegree te verkrijgen van Mobile Web Specialist. Van de 200 000 ingeschrevenen werden 20 000 personen gekozen aan de hand van hun motivatie om het programma bij Udacity te voltooien.

Al voor dat ik wist indien ik de beurs kreeg, had ik al een paar cursussen gevolgd. Toen ik de beurs kreeg, bleek ik al behoorlijk wat lessen gedaan te hebben. Toch zette ik me in om mensen op de verschillende fora te helpen. Dit was belangrijk omdat in de eerste fase gekeken wordt naar de inzet van de persoon om zo in te schatten of dat de persoon wel de 2de fase zal kunnen voltooien.

Ik kreeg te horen dat ik samen met 1999 andere developers gekozen was voor de 2de fase. In deze fase werden we begeleid door verschillende mentoren. De 2de fase (en laatste fase) heb ik in 3 maand succesvol beëindigd (limiet is 6 maand). Voor het vervolledigen kreeg ik een nanodegree van Mobile Web Specialist van Udacity.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben trots op de nanodegree van Udacity maar het was voor mij enkel een voorbereiding om Google certified Mobile Web Specialist te worden...

Google Certified Mobile Web Specialist
Certificaat van Google Developers

 

Op 15 mei was het dan zo ver... Een 4 uur durend examen waar de zenuwen hard door mijn lichaam gierden. Het was al sinds mijn studentenperiode geleden dat ik nog zo'n spanning gevoeld had.

Het examen bestaat eruit om kleine projecten te voltooien binnen een virtuele desktop. Na 4 uur zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren is er nog een 15-tal minuten interview over het examen.

De evaluatie periode kan liefst 45 dagen duren, en mijn evaluatie zat er niet ver van af... Na 38 spannende dagen kreeg ik eindelijk bericht dat ik geslaagd was.

 

Je kan hier het certificaat bekijken en valideren (via blockchain).